ir Karin M.M. van Beurden is de oprichter van Kompane, voor markt- en productontwikkeling. Na haar studie Industrieel Ontwerpen in Delft heeft zij eerst ca 20 jaar in verschillende functies in he bedrijfsleven op het gebied van innovatie en productontwikkeling gewerkt, alvorens in 1999 Kompane te beginnen.
Karin van Beurden is betrokken geweest bij de ontwikkeling van kantoormeubilair, producten voor kinderen en ouderen, en producten voor de bouw, zoals kunststof leidingsystemen, verwarmingstoestellen, kunststof sanitair en spoelsystemen.

Karin is onder meer Hoofd Productontwikkeling bij Wisa BV te Arnhem, fabrikant van kunststof sanitair en spoelsystemen; Manager New Business Development bij Pentas Moulding BV te Almelo; Project Team Manager bij Wavin Marketing and Technology te Dedemsvaart; Hoofd Innovatie bij Brink Luchtverwarming te Staphorst.
In 1985-1987 heeft Karin een rondreis annex studiereis gemaakt door 25 landen in Afrika en Azië.
Na haar afstuderen in 1981 is Karin begonnen als Industrieel Ontwerper, Adviseur Productbeleid en de laatste 2 jaar Projectleider bij Van Dijk en Eger BV, Ingenieursbureau voor Productontwikkeling te Zeist (nu Well Design in Utrecht).
Haar afstudeerproject was de ontwikkeling van een indicator voor huishoudelijk gasverbruik bij het VEG-Gasinstituut NV te Apeldoorn.

Karin heeft verschillende GIO-erkenningen en patenten op haar naam staan. De door haar ontwikkelde FiXXeo blusdeken heeft tevens de Special Award Originaliteit ontvangen.
1990 Onderscheiding "Goed Ontwerp 1990" voor Flair Luchtverwarmer.
1996 Erkenning "Goed Industrieel Ontwerp 1996" voor dakgootsysteem Azura.
2008 Erkenning "Goed Industrieel Ontwerp 2008" voor FiXXeo blusdeken
2008 Special Award “Originaliteit” voor FiXXeo blusdeken

Sinds 2004 is Karin van Beurden als lector Product Design van het Kenniscentrum Design en Technologie betrokken bij het opzetten van toegepast onderzoek aan de Saxion Hogescholen te Enschede. Belangrijkste gebieden van onderzoek zijn “Materialen in Ontwerp” en “Doelgroepgericht ontwerpen”.

Een uitgebreidere CV is downloadbaar bij Kompane Publicaties

PARTNERS

Kompane is een klein bedrijf met een uitgebreid netwerk waar intensief mee wordt samengewerkt. Bij recente opdrachten is onder meer samengewerkt met:

Kompane maakt deel uit van het netwerk van People Creating Value. People Creating Value is een ontwerpbureau voor integrale productontwikkeling met een zeer uitgebreid competentie werkveld. People Creating Value gelooft net als Kompane in de kracht van netwerken en heeft daartoe ondermeer met Kompane een strategische partnerschap gesloten. Lees meer over People Creating Value.

KOMPANE PUBLICATIES

KOMPANE KERSTKAARTEN