INNOVATIEMANAGEMENT

De wereld in volop in beweging. Hoe sluit u met uw business daar bij aan? Vernieuwing is nodig en innovatiemanagement is daarbij de sleutel. Bij Kompane draait innovatiemanagement niet alleen om nieuwe technologieën. Het gaat om kansrijke business/product ideeën die een probleem van uw klant oplossen en die bij uw mogelijkheden en ambitie passen. En om efficiënte en resultaatgerichte productontwikkeling.

Kompane biedt u strategische en creatieve workshops, (interim-)management innovatie en productontwikkeling, coaching en advies.


Lees meer over Innovatiemanagement

EXPERTISE VAN KOMPANE

Kompanes expertise betreft het ontwikkelen van vernieuwende concepten en technische innovaties door kennis, onderzoek, creatief denken en samenwerken. Van ideevinding tot marktintroductie.
Met jarenlange ervaring in de marktsegmenten Bouw, Toelevering, (Thuis)zorg, Kantoor, Senioren, dus zowel B2B als Consumentenproducten. En een uitgebreid netwerk in design, engineering en marketing.

Kompane brengt de kennis van twee werelden samen. Kansen in de markt worden op efficiënte wijze vertaald in een succesvol en maakbaar product door:

Lees meer over de Expertise van Kompane

PRODUCT CREATIE & REALISATIE

Wilt u uw idee tot een succesvol product maken? Maar heeft u zelf de expertise niet in huis? Kompane is een “externe” productontwikkelingsafdeling voor

Kompane voert de verschillende werkzaamheden in samenwerking met diverse partners uit haar netwerk uit en neemt u werk uit handen.

Lees meer over Product Creatie & Realisatie

CASE 1: PIONEERING PRESSURECOOKING

Hoe krijg je in korte tijd bruikbare creatieve oplossingen voor een ingewikkeld probleem? Door betrokkenen uit de hele keten bij elkaar te brengen en ze in korte tijd onder druk aan op gestructureerde wijze aan het probleem te laten werken. Deze werkwijze bleek ook succesvol bij een bouw gerelateerd onderwerp!

Opdrachtgever: Pioneering
Probleem: Hoe kunnen we het verpakkingsafval op de bouwplaats beperken?
Probleemeigenaar: Raab Karcher.
Betrokken bedrijven:
Raabkacher, Trebbe, Ganzewinkel,
Hele keten aan tafel: een toeleverancier bouwmaterialen, een logistiekverantwoordelijke, een opzichter van een bouwbedrijf en een afvalverwerker,
Deskundigen: een verpakkingsdeskundige, en productontwikkelaars van Saxion en UT.
Pressurecooking: Quick en dirty, 10 weken, 4 bijeenkomsten, gericht op productconcepten.
Uitvoering: in 2010 ism. Nieuwenhuijse Innovatie Advies en Yannick Heijs (Visualisering)

Pioneering Werkplaats Productontwikkeling

CASE 2: COACHING

Kompane wordt regelmatig gevraagd professionals te coachen, zowel op inhoudelijk gebied als met het verbeteren van persoonlijke vaardigheden.

Opdrachtgever: VentureLab Twente
Opdracht:
Coachen van diverse VentureLab Twente deelnemers (2010 – 2012).
VentureLab Twente
ondersteunt de bedrijfsontwikkeling van beginnende bedrijven en is een groeiversneller voor gevestigde bedrijven.
Starters en Doorstarters
die onder meer gecoacht zijn: Kryoz Technologies, Werelds Diversiteitsmanagement, Heycom 3D Solutions, EMD-Advies, Aerial Photograpic Services, Rubitech Alucast.
Onderwerpen:
Business ontwikkeling, Value proposition, Aanpak productontwikkeling, Personal skills.
Venturelab Twente

Opdrachtgevers: BMA Ergonomics BV (2005, 2008), Koninklijke Auping BV (2008)
Opdracht 1:
Klankbord Hoofd Productontwikkeling
Opdracht 2:
Coaching verschillende Projectleiders Productontwikkeling
Onderwerpen:
Gestructureerde aanpak productontwikkeling, sneller resultaat, projectmanagementskills, requirement management, klankbord, focus, personal skills (timemanagement, communicatie, keuzes maken)
Vitamine “K”:
Als gevolg van het coachen van Kompane kwam er al snel een betere focus en kwamen de projectleiders al snel "beter in hun vel" te zitten (vitamine "K")

CASE 3: TRAPHEKJE

Opdrachtgever: Nubis
Opdracht:
Ontwikkeling kunststof traphekje Quali-gate (2000 – 2002).
Nubis BV is in 2000 door haar aandeelhouders SWSystems, Indes, Wadinko in het leven geroepen om kansrijke kunststof producten uit te ontwikkelen en op de markt te brengen. Kompane heeft voor diverse projecten het projectmanagement gedaan.

De ontwikkeling van een innovatief, geheel kunststof traphekje is een voorbeeld van een Product Creatie & Realisatie opdracht waarbij Kompane het gehele productontwikkelingstraject inclusief de diverse partners aanstuurde.
De door Kompane verrichtte activiteiten omvatten:

o KETENREGIE o CONCEPTONTWIKKELING o AANSTURING PRODUCTONTWIKKELING o ONDERBRENGEN PRODUCTIE o TESTEN VOLGENS EU NORMEN o GEBRUIKSONDERZOEK o MARKTINTRODUCTIE: VERPAKKING EN VERKOOPDISPLAY o WERVING EN CONTRACTEN VERKOOPKANAAL o

CASE 4: KOSTPRIJSREDUCTIE ZOUTSTROOIMACHINE

Opdrachtgever: Nido/Aebi Schmidt Nederland
Opdracht: brainstormsessies “Design to cost statos II” (2008)
In samenwerking met: 3DP2

De Stratos 2 is een modulair opgebouwde zoutstrooimachine, leverbaar in verschillende uitvoeringen. Het is een kwaliteitsproduct in een prijsvechtersmarkt. Voor de Nederlandse markt, waar onder de naam Nido wordt geleverd, is techniek en kwaliteit nog wel belangrijk, maar de overige markten waar via de moeder Schmidt geleverd wordt zijn echte prijsvechtersmarkten. Om te kunnen blijven concurreren is het nodig de kostprijs met €400 te reduceren. Door anders in te kopen een eerste slag gemaakt.
Doel van het project is om te kijken of andere materiaalkeuze/productiewijze en/of andere opbouwkeuzes tot kostprijsreductie kunnen leiden zonder aan de functionaliteit te komen.

Om tot zinvolle scenario’s te komen zijn eerst een drietal analyses gemaakt, namelijk 1) een uitvoerige kostprijsanalyse, 2) analyse aantallen per type/module en 3) een analyse van de soorten en aantallen klant specifieke uitvoeringen.
Er zijn vervolgens diverse oplossingsrichtingen nader geëxploreerd. Na de eerste schifting zijn een aantal ideeën zover uitgewerkt en vastgelegd dat Nido met toeleveranciers gesprekken voeren over mogelijke kostprijsvoordelen.

Schetsen 3DP2